Ambulanta se ukvarja z malo in veliko prakso. Opravljamo diagnostiko bolezni živali, hematološke in biokemijske preiskave krvi, pline v krvi, analizo urina, hitre teste, preventivo in zdravljenje živali, zobozdravstvene storitve, operacije, ultrazvočno diagnostiko.

Ambulanta ima koncesijo za opravljanje del sistematičnega spremljanja stanja bolezni in cepljenj živali, koncesijo za umetno osemenjevanje in veterinarja z licenco za označevanje kopitarjev.

Z januarjem 2018 je vodenje veterinarske ambulante prevzela Nina Baš, dr.vet.med.

 

Zaposleni:

Nina Baš, dr.vet.med.

Polona Orožim, dr.vet.med.

Primož Baš, dr.vet.med.

 

 

NINA BAŠ

Že kot otrok sem se vedno smukala okrog živali. Precej malih, kot tudi malo večjih in velikih živali smo imeli tudi doma, tako da je bila odločitev za študij precej enostavna.
Po opravljeni maturi na I. gimnaziji v Celju sem se vpisala na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani. Po vpisu absolventskega staža sem se več mesecev izobraževala na klinikah v ZDA. Študij sem zaključila oktobra 2007, decembra isto leto sem opravila državni strokovni izpit, januarja 2008 sem se zaposlila v Zasebni veterinarski ambulanti Trbovlje, Marko Kastelic, dr.vet.med.
Po hudi poškodbi kopita pri mojem žrebcu, sem kot prva v Sloveniji na živalih uporabila alternativno zdravljenje rane z ličinkami medicinskih muh. Uspeh zdravljenja je bil zelo dober, primer sem leta 2011 predstavila tudi na 4. slovenskem veterinarskem kongresu. Od takrat se spogledujem tudi z ostalimi metodami zdravljenja.
Leta 2015 sem začela s študijem homeopatije, ki ga bom predvidoma zaključila v letu 2019.